Iets wat gemakkelijk te bereiken is, is ook makkelijk te realiseren

 

Als bewindvoerder vind ik een goede contact met klanten zeer belangrijk. Als er sprake is van bewustwording leidt het naar zelfredzaamheid en transparant zijn is een belangrijke punt.

Om dit te realiseren is een "My Financial Concern" app gelanceerd. In deze app kunnen klanten in een handbereik communicatie via push-bericht of mail ontvangen, persoonlijke wijzigingen doorgeven en last but not least extra geld opvragen. In de app kan ook documenten gescand worden en dit komt direct in de mailbox van My Financial Concern. Dus gelukkig ook geen foto's meer via Whatsapp!

 

Alle betalingen worden verricht vanuit een portaal van Onview. Houdt u er rekening mee dat 2 keer per week de bankafschriften worden geüpload. 

Met uw inloggegevens kunt u makkelijk uw maandelijkse betalingen inzien. Via de app wordt u ook direct toegeleid op de pagina van Onview. 

 

Ik hoop dat deze app een betere overzicht zal bieden aan mijn klanten en bovenal een zeer prettig gebruik. De app is geheel gratis te downloaden via de adviseur app. Toets in de zoekbalk MY FINANCIAL CONCERN om de app te downloaden. 

 

iOS: https://apps.apple.com/nl/app/adviseur-app/id1287507851?uo=4

Android: https://play.google.com/store/apps/details…